Runt månadsskiftet april-maj ska poké bowl-stället Hawaii poké och kafékedjan Le Croissant slå upp dörrarna och i september är det dags för burgarkedjan Babas burgers. Kedjorna väntas bygga en hel del av affären på avhämtningar och hemkörning.

– Pandemin kommer vara över någon gång. Vi har varit försiktigt optimistiska, försökt ställa om och nå ut till kunder genom take away och utkörning, säger David Mirzajani, vd på Le Croissant.

– Vi och franchisetagarna har haft väldigt stora tapp på omsättningen. Men vårt mål är att överleva. Många fastighetsägare har varit väldigt hjälpsamma och förstående.

https://www.mitti.se/nyheter/vallingby-centrums-varde-skrivs-ned-med-220-miljoner/repucs!z43MCPsRi1oxwvQoMlBWbw/

Hawaii pokés marknadschef Sara Steele säger att man tvingats varsla en del, men att man ändå siktar på att expandera.

– Vårt största fokus är på de som hämtar med till kontoret eller beställer hem via apparna. Och när pandemin väl lugnat sig kommer de som vill få slå sig ner på ett mysigt ställe, säger hon.

Större intresse

I pandemins Vällingby centrum ser det ut som att klädesbutikerna stänger och restaurangerna ersätter. Men det är att dra det för långt, enligt centrumchefen Pernilla Andersson på Newsec.

– Intresset från restauranger och kaféer att öppna är generellt större än hos detaljhandeln just nu. Intresset finns även från servicebranschen. Men vi har även ett par kommande etableringar inom detaljhandeln, bland annat öppnar modebutiken Vällingby outlet snart, säger Pernilla Andersson.

https://www.mitti.se/nyheter/forsaljningsprocessen-av-vallingby-centrum-forlangs/reptjp!TO3MVh1CmcIkkGmi4x2fw/