Den senaste månaden har det varit skralt på hyllorna på Hemköp i Norra Djurgården. Orsaken är problem med leveranser i samband med att Axfood har flyttat sitt lager från Jordbro till Bålsta.

Framför allt handlar det om torra varor som kaffe, pasta, konserver och toalettpapper.

– Färskvaror påverkas inte. Frukt och grönt, mejeri, kött och chark samt färskt bröd får vi leveranser av som vanligt, säger butikschefen Christopher Grace.

När blir det bättre?

– Det är väldigt svårt att säga. De senaste dagarna har vi fått en del leveranser, och i går kom det två lastbilar. Då jobbar vi stenhårt gör att få upp varorna snabbt. Men vi är inte helt på banan än.

Vad säger kunderna?

– En del är oroliga och frågar om vi ska lägga ner. Det ska vi absolut inte! Andra blir förbannade när de inte kan handla som vanligt. Jag förstår det. Samtidigt gör vi allt vi kan för att hitta lösningar och dämpa problemen så länge de varar. Och det är inte bara vi som haft problem, många butiker har drabbats hårt. Varför det slår så olika mot olika butiker vet jag inte.

Har ni tappat kunder eller omsättning på grund av det här?

– Det är svårt att säga, speciellt med tanke på inflationen och prisförändringarna. Det är för tidigt att dra slutsatser. Men det är klart att det har varit utmanande.