Julen enligt Timo. Julen enligt Timo är en musikalisk julresa bortom all bjällerklang. Kom in i värmen när Timo Räisänen exploderar fram julens vackraste sånger och upplev magin när falnad julnostalgi förvandlas till glänsande popdängor. ”Det blir inga specialeffekter, bara jag, två musiker och ren och skär julstämning. En julshow för folk som inte gillar julshower skulle man kunna säga”, säger Timo. Varmt välkomna till ett julmys utöver det vanliga!

Plats: Storan, torsdag 21 december, kl. 19.00–20.30.

Julbord på Valand med Björn Rosenström med Det Jävla Bandet – vad kan gå fel?

Julbord på Valand med Björn Rosenström med Det Jävla Bandet – vad kan gå fel?

Pressbild

Julbord med Björn Rosenström. Björn Rosenström är känd för sina fantastiska liveframträdanden och en förmåga att skapa en oförglömlig stämning. Han kommer att leverera en konsert full av energi och humor som får dig att skratta, sjunga och dansa. Med en repertoar av sina största hits kommer denna kväll att bli ett minne för livet.

Plats: Valands Festvåning, fredag 22 december, insläpp kl. 18.00. 

Kortfilmsdagen. 21 december är dagen då vi frossar i kortfilm av alla tänkbara sorter. För vuxna och för barn. Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige startade Kortfilmsdagen 2014 och organiseras av Folkets Bio med stöd av Svenska Filminstitutet och växer för varje år. Stadsbiblioteket vill också vara en del av denna filmfrossa och visar ett kortfilmspaket och en kortfilm. Gratis inträde!

Plats: Hörsalen, Stadsbiblioteket, Götaplatsen, torsdag 21 december, kl. 18.00–19.40.