Frikänd. Den åtalade pojken friades av Attunda tingsrätt i Tureberg. Foto: Mostphotos

Tingsrätten: ”Tjatsex är inte våldtäkt”

En tonårig pojke från Sollentuna har friats i tingsrätten där han stod åtalad för flera våldtäkter och sexuellt ofredande. Rätten bedömer att han har övertalat, men inte tvingat, sin flickvän till sex. ”Så kallat tjatsex är inte att betrakta som våldtäkt”, skriver man i domen.

  • Publicerad 06:20, 24 sep 2021

Pojken och flickan blev ett par i september i fjol. Flickan har berättat att det var bra i början, men att det ”blev konstigt snabbt” när de började sova ihop.

Pojken ville ha sex, men enligt flickan förklarade hon att hon inte var redo. Flickan ska ha sagt att hon inte vill, och det bör även ha märkts menar hon. Men pojken har flera gånger tryckt på ändå, enligt flickan.

Vid ett tillfälle har pojken, enligt flickan, tvingat till sig oralsex trots att hon kämpade emot.

Pojken nekade

I förhör förnekade pojken inte att de två haft sex ett flertal gånger, men han nekade till brott då det enligt honom aldrig har varit fråga om tvång.

Pojken åtalades för våldtäkt och för sexuellt ofredande, men har nu frikänts i Attunda tingsrätt.

Rätten förklarar att ”så kallat tjatsex” inte är ”att betrakta som våldtäkt”.

Skyldig ansåg rådman

Sammantaget menar rätten att det saknas bevis för att pojken är skyldig, och han slipper betala skadestånd till flickan som hade begärt 372 000 kronor för kränkningar och för sveda och värk.

En rådman hade en skiljaktig mening gällande ovan nämnda oralsex. Även om pojken inte har handlat med uppsåt så måste han anses ha handlat grovt oaktsamt, förklarar rådmannen, som ansåg att han därför skulle dömas för oaktsam våldtäkt gällande det tillfället.

Skrällen: VM-guld i hoppbacken för Pietro – trots utdömt knä

Nyheter Målet var att bara få ett resultat I årets veteran-VM i backhoppning bestod den svenska truppen i Slovenien av en person – Pietro Nilsson Toracca från Sollentuna Backhopparklubb. Men ensam är stark, i alla fall den här gången.tisdag 4/10 6:40