Mitt i pandemin kom Ulrika Skoog Holmgaard på den perfekta platsen för en kulturfestival: Årsta torg. Hon och en kollega sökte och fick stöd från Kulturrådet, och den 9-11 juni är det dags.

Teater, bio och foajéerna samt utomhusscenen i centrum kommer under helgen att fyllas med dans, musik, stand up, konserter, film, samtal och aktiviteter för barn. Bland annat gör Tiktok-kändisarna Nino&Julia ett uppträdande på torget. Det blir också ordpyssel, schack och konserter. Linda Bonaventura ska tolka Karin Boye och artisten Edgar Homeros gör sin första större spelning. Lite "gott och blandat", precis som festivalens namn.

Späckat schema

– Jag har samlat folk jag känner och tycker om, vissa har jag jobbat med i 30 år. På fredagen blir det en stor invigningsfest och sedan program från förmiddag till kväll under helgen, säger Ulrika Skoog Holmgaard.

Det blir också en loppis på torget under helgen. De uppträdanden och installationer som är utomhus är gratis att ta del av. För inomusaktiviteterna behöver man köpa biljett.

– Vi kommer bland annat att hålla till på "Loftet" ovanpå teaterscenen, där blir det till exempel en workshop i samisk dans, säger Ulrika Skoog Holmgaard.