från hela världen som fick delta i den prestigefulla balettävlingen Prix de Lausanne i Schweiz.

Under en vecka per år samlas de bästa dansarna och lärarna för att tävla och lära av varandra.

– Man går igenom nålsögat för att komma in och då har man redan vunnit. Jag gick inte till final i tävlingen, men bara att vara där var en vinst. Klasserna där ger väldigt mycket. Jag blev väldigt inspirerad av att träffa nya människor från hela världen, säger Theodor Bimer, 17, som går andra året på Kungliga balettskolan.

Hur kändes det att bli uttagen?

– Först blev jag väldigt glad. Men sedan kom ju ytterligare lite pirr, alltså stress på ett positivt sätt, över att man skulle få åka dit och uppleva allt. Men när vi väl var där kändes det bara bra.

– Många års arbete ligger bakom, det är viktigt att ha ett tydligt mål om att bli professionell dansare någonstans i världen. Jag tränar fyra timmar dans i skolan varje dag, sex dagar i veckan, och så kanske en timme efter skolan. Sedan är det plugg.

Theodor Bimer dansar balett med klassisk inriktning. Han började med det när han var tio år, men har testat flera olika dansstilar.

– Det är en del av mig. Jag känner mig liksom mest som mig själv när jag dansar, fri på något sätt. Det får mig att må bra.

– Dansen är så global. Man kan hamna var som helst i hela världen, och det är det jag tycker är så kul. Att det är så öppet, alla pratar dansen som språk!

Efter tävlingen fick Theodor ett erbjudande om att åka till Kanadas nationella balettskola i Toronto för att dansa under sitt tredje gymnasieår.

– Där kan jag fortsätta förbättras. Jag kommer att tacka ja.