Spårvägens TK kämpar för att bygga ut tennishallen vid Kärrtorps IP med ytterligare två banor. Klubben har 720 medlemmar i alla åldrar men ytterligare runt 250 personer står på kölistan. I de lägre åldrarna kan klubben ta in ett antal spelare varje år, men i övrigt är det fullt.

– För oss är behovet av utbyggnad akut, säger Frej Johnson, som nyligen tog över som klubbchef.

Hallen har i dag fyra inomhusbanor, och en utbyggnad har varit aktuell i många år. Bland annat gjorde klubben ett försök 2009, men fick då nej och hänvisades av Stockholms stad till mark utanför idrottsplatsens stängsel.

Bostäder planeras

På den marken alldeles intill idrottsplatsen planeras nu runt 600 nya bostäder och en ny förskola. Staden föreslår att tennishallen ska vara kvar på sin nuvarande plats, och anser att det inte är ekonomiskt motiverat att flytta hallen.

Spårvägens TK vill bygga ut precis i anslutning till den befintliga hallen och utöver två tennisbanor ge plats åt till exempel ett kafé, gym, kontor och möteslokaler för allmänheten.

– De som flyttar in kommer ha svårt att idrotta här i kärrtorp, vi har i stort sett redan fullt 06-23 som det är. Man måste dimensionera idrotten efter hur många som bor i området, säger Frej Johnson.

Tidigare har föreningen av staden fått rådet att avvakta med bygglovsansökan till det stora bostadsprojektet kommit i gång, men nu vill man alltså ändå göra ett försök. Man planerar att själva bekosta satsningen och har inom föreningen bildat en grupp som nu ska jobba med att driva frågan, få till ansökningar och se över praktiska detaljer.

Ett öppnare IP

Går allt som föreningen vill hoppas man på byggstart om något år och att planerna kan bli verklighet om två till tre år, berättar Frej Johnson:

– Vi behöver det här nu och skulle inte ha några problem att fylla banorna med spelare. Men vi hoppas att vi kan bygga en anläggning som får fler funktioner, blir mer öppen och en naturlig del av Kärrtorp.