High Five Taekwondo drog i gång sin verksamhet 2019. Föreningen håller till i Ursvik – liksom de flesta av dess medlemmar.

– Mellan tummen och pekfingret kan man nog säga att 70 – 80 procent är från Ursvik. Fördelat på resterande procent är barn från både Rissne, Ör, Hallonbergen och kranskommunerna, säger tränaren Aicha Yousri.

Hon tycker att det vore bra med större geografisk spridning.

– Vi ser hellre att det är en bredd, att barn och ungdomar får möta andra barn och ungdomar från kranskommunerna och närområdet och inte bara Ursvik.

Gör sig synlig

Troligen fanns i området ett sug efter en ny sport när High Five Taekwondo bildades, vilket fick många Ursviksbor att söka sig dit. Därefter har ryktet om klubben spridits från mun till mun, inte sällan på skolor i närheten, spekulerar Yousri.

För att nå ut till fler försöker klubben göra sig synlig på sociala medier.

– Sedan har vi de senaste tre åren varit delaktiga nere på Golfängarna under nationaldagsfirandet, för att visa upp oss och introducera sporten.

Aicha Yousri tror inte att kostnaden för att vara med (terminsavgiften ligger på 1 200 kronor) är något särskilt hinder för vissa familjer i just taekwondons fall.

– Jag ska inte säga att det är en dyr sport jämfört med hockey eller andra sporter.

Är det helt enkelt så att Ursvik är en extra "sportig" stadsdel?

– Om det handlar om det socioekonomiska eller om människor vill vara mer aktiva, det kan jag inte säga. Men det finns ett utbud här som kan vara lockande för invånarna.

Läs mer: Så (o)jämlik är idrotten i Sundbyberg