Täbybon Lucas Sjöberg lämnade vardagslivet för Mexico och kärleken. Han är nämligen en av killar som söker kärlek hos Sonja Livbom som är årets Bachelorette.

– Jag hade jobbat väldigt mycket och nu var det var dags att ta hand om mig själv och ge kärleken en chans, säger han.

Han hade tidigare sökt till att vara Bachelor men där valde de en annan. Nu när Bachelorette skulle sändas hörde produktionsbolaget av sig och berättade att de tror Lucas skulle kunna passa med årets Bachelorette.

Van vid kameran

Inför första mötet var han inte så nervös berättar han.

– Nej, det var skönt att få se henne och det kommer man säkert se. Jag är van att vara framför kameran på sätt och vis då jag håller på med sociala medier. Men kanske inte med fyra stycken runt mig, säger han skämtsamt.

Idag bor han i Täby, rättare sagt Näsbypark och är utbildad sjuksköterska och arbetar som timanställd på Danderyd sjukhus när han inte drivet sitt egna PT-företag. Från början kommer han från grannkommunen Vaxholm där en del av familjen fortfarande bor kvar.

De har stöttat honom i resan berättar han.

– De tyckte de var kul, de var nervösa att släppa mig när man inte har kontakt men de har alltid sagt att jag borde göra något sånt här och ge kärleken en chans, säger han.

Hur känns det att hela svenska folket ska se dig dejta?

– Det kommer vara annorlunda eftersom jag aldrig gjort det innan, man får se vad som visas fram och hur de klipper, det är ju lite nervöst. Det kommer kanske vara "skämskudde", säger han.

Han ska titta på programmet med några från årets säsong berättar han.

– Vi kommer kolla ihop och stötta varandra i det här.

Hittade varandra i huset

Om det blev kärlek eller ej kan han inte avslöja men trots att de andra killarna var konkurrenter så hittade de varandra berättar han.

– Vi finns där för varandra, vi har en väldigt bra relation flera av oss. Inne i huset var det bra stämning och jag tror det blir en rolig säsong med många karaktärer– men såklart är det känslor och intriger, säger han.

Vad tar du med dig från resan?

– Att våga öppna upp sig och våga visa känslor. Jag växte som människa och har fått vänner för livet och allt där till, säger han.