– Att få den här utmärkelsen känns fantastiskt och det är ett kvitto på allt arbete vi och vårt team lagt ner. Vi är stolta över att ha lyckats växa med lönsamhet utan att tappa det som är viktigast – glädjen, hantverket och våra kunder, säger Tina Westblad.

– Ett varmt tack till alla medarbetare och gäster som gör resan möjlig, säger Anne Dolk.

De senaste åren har Balders Bröd, som har sin bas i Sollentuna, mer än fördubblat omsättningen och expanderat till fem enheter och även etablerat Gretas Gelato.

"Inspirerar hela branschen"

Utmärkelsen Årets Företagare i bageribranschen delas ut av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Syftet är att lyfta fram ”ledare som med skicklighet och innovation skapar tillväxt, lönsamhet och värde för sina företag”.

Enligt juryn har Christina Westblad och Anne Dolk utmärkt sig genom att skapa en tydlig företagskultur där glädje och delaktighet står i centrum, och de har utvecklat en verksamhet som kombinerar hantverk och tradition med nytänkande och hög kundservice som lockar både stamgäster och nya kunder i hela norra Stockholm.

– Tina Westblad och Anne Dolk har visat att det även i utmanande tider går att kombinera expansion, hantverk, nöjda kunder och bibehållen lönsamhet. Deras framgångar och viljan att dela med sig av både sin kunskap och ett leende inspirerar hela bageribranschen, säger Martin Lundell, vd för Sveriges bagare & konditorer, som delade ut priset på en gala i Uppsala i förra veckan.