Fika i hörnet, kappor på stolarna och föräldrar med sina barn på en rolig matta. Det är dags för ”Svenska med baby” på Skärholmens bibliotek. Samma plats där föreningen började för tio år sedan. Sedan dess har föreningen vuxit och finns nu runt om i hela Stockholm och i Göteborg och Malmö.

Svenska med baby arbetar för att skapa möten mellan småbarnsföräldrar och även underlätta etableringen av nyanlända småbarnsfamiljer.

– Vi fokuserar på det vi alla har gemensamt. Våra barn. En organisation som ”Svenska med baby” behövs mer än någonsin. För att skapa sammanhang där folk möts och inte delas upp i vi och dem, säger Meyling Calero som arbetar på föreningen. 

Sagostund

Varje möte har ett tema som diskuteras. Tidigare har det handlat om barnens namn, utbildning och vad man kommer göra efter föräldraledigheten. Dagens tema är barnböcker.

Bibliotekarien Linnéa Cedergren läser upp varje historia med stor entusiasm och alla deltar för att göra historien levande. Vissa av barnen sitter lugnt i sina föräldrars knä medan andra springer runt på upptäcksfärd i rummet. 

Skönt att se andra människor

Hanna Escobar Jansson gick på möten tidigare med sitt första barn och har nu återvänt med det andra. 

– Det här är min första gång, för barnet är så litet men jag ska börja gå mer regelbundet. 

Hon tycker om att komma dit och diskutera de teman som varje möte har.

– Kul att träffa nya människor och snacka lite, föräldraledigheten är inte alltid jättesocial. 

Mötena är gratis och öppet för alla, varje onsdag klockan 13.00.