Vallentuna Stenugnsbageri är ett familjeägt företag som har utvecklats från en liten butik med enbart försäljning över disk till ett bageri med lunch och middag, fika och hemmagjord gelato.

Lokalen i Sollentuna saknar dock ventilation för att kunna baka surdegspizzorna som finns i Vallentuna.

– I stället planerar vi att ha crêpes, både matcrêpes och söta, säger Therese Jönsson, en av tre delägare.

Väntat på rätt lokal

Hon berättar att man har haft planer på att expandera ett tag, men har väntat på att hitta den rätta lokalen.

– Nu blev det i Sollentuna och det är jag som gammal Sollentunabo jätteglad för! säger Therese Jönsson.

Sollentuna tycks ha en stark dragningskraft på företag i grannkommunerna just nu. Lokaltidningen Mitt i berättade i juli att Sigtuna Stearinljusfabrik flyttar hela sin verksamhet till Edsvik, och nu etablerar sig alltså Vallentuna Stenugnsbageri i Tureberg.