Surf n turf-korv, bao med tofu eller peperonipizza?

Kontorsfolket i Solna business park har fått ett nytt lunchtillskott – men gänget bakom nya Smeden mathall hoppas på mer än så.

– Drömmen är att hålla öppet både kvällar och helger och på sikt bli en matdestination. Nu har vi precis haft invigning och håller på att sätta detaljerna. Vi börjar med kvällsöppet på torsdagar fram till sommaren, sen får gästunderlaget styra, säger Michael Bühring, vd på matkoncernen Nordrest.

Upplägget liknar K25 på Kungsgatan i Stockholm eller Ringen i Skanstull fast i mindre format, här finns fyra olika matkoncept. En skillnad mot de större hallarna i stan är inredningen.

– Tanken är att det ska upplevas som flera olika rum. Här är känslan lite rough, bakgata i New York, säger Michael Bühring som visar oss en graffitimålad del av lokalen där man kan köpa korv.

– Sen kommer man in i Little Italy för en pizzaslice eller pasta. Den asiatiska delen är mer stilren.

Familjehäng

Mathallen är ett samarbete med fastighetsägaren Fabege som med konst och aktiviteter har målet att lyfta området.

Hos Smeden finns idéer på brunch och familjelördagar, liksom livemusik middagstid, berättar köksmästare Timmy Väfors som själv bor i Sundbyberg.

– Solna business park ska inte vara en spökstad utanför kontorstid.

Att öppna nytt på i ett arbetsplatspräglat område i en post hemmakontor-tid där vi dessutom befinner oss i långkonjuktur, är inget som oroar.

– Som sagt, vi hade pandemi i två år. Det var en riktig kris och den fixade vi. Efter den har kraven ökat på kontoren, folk behöver mer än bara arbetsplatsen för att åka dit. Riktigt bra luncher eller en AW kan vara sådana saker, tror Michael Bühring.