– Det blir ännu lite större än vanligt. Flera hundra elever från kulturskolan uppträder på scen, Blåsarymfonikerna är med, och massa olika artister. Vi satsar ordentligt, säger Maria Stadell, en av kultur- och fritidskontorets producenter för nationaldagsfirandet.

Nationaldagsfirande i Edsbergsparken.

Nationaldagsfirande i Edsbergsparken.

Roland Nilsson

Firandet startar klockan 12.50 och pågår ända till klockan 16.30. Musik i stora lass hela dagen väntar. Maria Stadell vill lyfta fram en hyllningskonsert till Astrid Lindgren, med Blåsarsymfonikerna, Sollentuna kulturskolas blåselever och barnkören Sollentuna Voices.

– Perfekt för hela familjen att uppleva tillsammans. Ta med er picknickfiltar, gott humör och sjung med i alla välkända melodier som får oss att minnas Astrid Lindgrens fantastiska berättelser, säger hon.

Veteranbilar på Stallbacken

Utöver all musik blir det bland annat utdelning av årets trygghetspris, gymnastikuppvisning med Sollentunagymnasterna, öppet hus på Edsbergs slott, och föreningsmässa med lokala föreningar på grusplanen framför slottet.

Uppe på Edsvik kan du kika på konstutställningarna och även pyssla i Skaparverkstan. Dessutom anordnas Motorhistoriska dagen på Stallbacken.

– Då kommer flera hundra veteranbilar och äldre motorcyklar. Vi försöker skapa ett program så att det ska finnas något för alla! säger Maria Stadell.