Det var under helgen 29–30 april som ungdoms-SM för lag avgjordes i Halmstad arena.

Ängby SK ställde upp i fem av sex klasser – och det blev en minst sagt lyckad helg för de gulröda. Klubben blev helgens stora vinnare med totalt fyra pallplatser. Och det var framförallt i klassen flickor 14 man dominerade.

Ängby x 4 på pallen

Där gick Ängbys förstaseedade lag 1, med Angelina Bebawy, Laurynne Cabardo och Ramila Momeni, rent genom hela turneringen och plockade hem guldet.

Närmaste konkurrent om guldet? De egna klubbompisarna: Frida Zetterström och Amanda Asp i Ängbys lag 2. Duon slog bland annat seedade Västers/Karlsborg.

– Vårt lag 2 gjorde nästan en större bedrift, sett till resultatet och förväntningar, säger Jessica Larsson, flick- och damansvarig i Ängby SK.

Åkte till Tylösand

För att komma i stämning åkte Jessica Larsson med några av F14-flickorna till Tylösand mellan matcherna för att tänka på annat.

– Jag vet att spelarna håller bra kvalitet. För mig gäller det att få dem att slappna av mellan matcherna och inte leva under ständig press. Det var skönt att göra något annat. Det var full stöttning bland alla fem tjejer, fortsätter hon.

Ängby SK:s 14-åringar tog storslam på ungdoms-SM för lag i pingis i Halmstad.

Ängby SK:s 14-åringar tog storslam på ungdoms-SM för lag i pingis i Halmstad.

Ängby SK

Det blev rena medaljregnet för Ängby i Halmstad – för även i de andra klasserna gjorde Ängby SK avtryck. Ängbys pojkar 14 var en matchboll från guldet i en gastkramande Stockholmsdrabbning mot Täby, men Täby lyckades vända och tog hem guldet efter att ha vunnit sista avgörande set med 13–11.

Hemmalaget för svåra för pojkar 16

I klassen pojkar 16 tog Ängbys lag 1 brons, men det såg ut att sluta ännu bättre. Man började helgen starkt, men förlorade de två sista matcherna. Bland annat mot segrande Halmstad BTK:s lag 1.

Vällingbyklubben ställde upp med totalt sex lag i turneringen. Spårvägens BTK tog hem guldet i klassen damjuniorer 18.

– Vi måste tacka alla spelare och coacher som var med i Halmstad. Vi gjorde en grym insats, säger Jessica Larsson.