SVK:s damjuniorer inledde med att vinna allt i gruppspelet under lördagen. Laget var sedan extra laddat i söndagens semifinal mot Kronan som man tidigare har haft svårt att besegra, men nu blev det seger med 2–1 efter en stark laginsats.

Nästa utmaning var favorittippade KFUM Jönköping i finalen där lagen tog vartannat set fram till det femte och avgörande setet. Trots en tung öppning och underläge 11–14, med tre matchbollar emot sig, gjorde laget en heroisk upphämtning och vändning – och vann setet med 16–14.

Fyra topp fyra-platser

Även herrjuniorerna vann komfortabelt, helt utan setförlust, i gruppspelet och i kvartsfinalen. Söndagen inleddes dock med semifinal mot förhandsfavoriterna Habo och trots bra spel och vinst i första set fick SVK se sig besegrade. I bronsmatchen tog man sedan en klar seger, 2–0, och JSM-bronset var säkrat.

Ett guld och ett brons bärgat alltså, men det skulle komma mer. Sollentuna VK hade dessutom två damlag anmälda i den öppna klassen, där de knep ett silver och en fjärdeplats.

– Sollentuna Volleybollklubb fortsätter att hålla ställningen som Sveriges ledande volleybollklubb för både ungdomar och elit! säger klubbens ordförande Bo Hansson.