Liv i backen. I helgen öppnade Ekebyhovsbacken både tävlingsbacken och barnbacken. Foto: Alexander Blomqvist

Stor glädje när Ekebyhovsbacken öppnade

När Ekebyhovsbacken öppnade kom långväga besökare till Ekerö. Nu är det öppet fler dagar i veckan – och det utlovas snö även när det är töväder.

  • Publicerad 16:22, 22 jan 2021

Många var de som hade längtat när Ekebyhovsbacken till slut hade tillräckligt med snö för att välkomna besökare den gångna helgen. Snökanonerna har gått varma sedan början av januari.

– Vi fick stoppa försäljningen av liftkort båda dagarna för att det inte skulle bli för trångt, säger anläggningschefen Victor Östman.

– När det är fullt stänger vi också av parkeringen. Det har funkat bra, men det har varit långa köer på grund av restriktionerna. Vi försöker hålla allt som är inomhus stängt.

Öppet från klockan 11

För att möta besökarnas entusiasm utökar Ekebyhovsbacken sina öppettider: onsdag–fredag klockan 11–21.30, och helger 9.30–17.

– Det finns ett stort behov att få röra på sig när många är permitterade och jobbar hemma, säger Ulf Östman som jobbar på Ekebyhovsbacken.

– Folk blir tokigt glada att få göra något nu. Det var många som aldrig har varit på Ekerö tidigare som kom under öppningshelgen.

Hur påverkas Ekebyhovsbacken nu när det är tö?

– I backarna som är öppna har vi så mycket snö att det kommer att hålla fram till slutet av mars. Det påverkar oss inte om det blir lite varmare, säger anläggningschefen Victor Östman.

Han menar att det är betydligt mindre folk på plats på en vardag än det är på helgerna. Kaféet serverar fika utomhus, och bara en person i taget får komma in på skiduthyrningen. Ekebyhovsbacken planerar att hålla öppet till sista helgen i mars.

Snökanonerna har varit igång sedan början på januari. Foto: Ekebyhovsbacken