Samtliga partier i kommunfullmäktige förutom Miljöpartiet har enats om att inte stå vid vallokalerna på valdagen för att dela ut valsedlar. Foto: Sacharias Källdén

Stopp för valsedlar utanför vallokalerna

Sju av kommunfullmäktiges åtta partier i Upplands-Bro har enats om att inte stå vid vallokalerna den 11 september och dela ut valsedlar. Bakgrunden är att "många väljare har känt att det är påträngande". Miljöpartiet ställer sig dock inte bakom överenskommelsen.

  • Publicerad 15:45, 6 sep 2022

Vår bild är att en respektfull närvaro fyller en funktion

På söndag den 11 september går Sverige till val. I Upplands-Bro kommun meddelar sju av kommunfullmäktiges åtta partier att man kommit till en överenskommelse.

Överenskommelsen berör utdelning av valsedlar utanför vallokalerna på valdagen.

”Påträngande”

Av ett dokument som berörda partiers gruppledare ska underteckna står att läsa: ”Av respekt för många väljare som har känt det påträngande eller på annat sätt besvärande med en lång rad partiföreträdare på väg in till vallokalerna har vi gemensamt kommit fram till att nedanstående respektive parti inte kommer att stå utanför vallokalerna på valdagen”.

”Långvarig tradition”

Miljöpartiet väljer att inte skriva under ovannämnda överenskommelse. Sara Ridderstedt är gruppledare för partiet i Upplands-Bro.

Hon beskriver överenskommelsen som "en total förändring av hur vi organiserat valrörelsen i elfte timmen".

– Vår bild är att en respektfull närvaro fyller en funktion. Det här är en långvarig tradition som vi väljer att hålla fast vid, säger Sara Ridderstedt.

Mobil trygghetsturné runt om i Upplands-Bro

Kommunen och polisen lämnar centrum Hela kommunen är lika viktig i det pågående trygghetsarbetet. Det här menar Upplands-Bro kommun och polisen – och ger sig ut på en endagsturné.tisdag 4/10 17:21

Medborgarförslag om vattenleken i Kungsängens centrum

Borde även finnas i Bro: "Skulle vara fantastiskt" På torget i Kungsängens centrum finns det sommartid en fontän som lockar till lek bland kommunens yngre invånare. Nu föreslår en medborgare att en liknande lösning borde etableras i Stjärnparken i...måndag 3/10 17:28