Stockholmsmässan i Älvsjö. Foto: Karl Gabor

Stockholmsmässan blir rekordstort paketombud

Stockholmsmässan i Älvsjö har visat sig användbar i pandemitider. I våras var den ett jättelikt fältsjukhus. Nu öppnas världens största paketombud här, där man man hämta ut sina julklappar utan att kliva ur bilen.

  • Publicerad 16:28, 26 nov 2020

Rekordhöga mängder paketleveranser förväntas under december, när svenskarna ska julhandla i pandemitider. Därför öppnar Postnord nu Stockholmsmässan Drive Thru. Här kan man hämta sina paket utan att kliva ur bilen, allt för att minska smittspridningen.

Enorma mängder paket får plats i den 25 000 kvadratmeter stora mässhallen. Enligt Postnord är det världens största paketombud som ska serva stockholmarna under julruschen.

Öppnar på måndag

Stockholmsmässan Drive Thru öppnar på måndag den 30 november och pågår till den 23 december. Den som handlar på nätet och vill hämta ut sina paket där ska göra det valet hos e-handlaren (om valet finns).

"Unik förmåga"

Det är inte första gången Stockholmsmässan ställer om på grund av pandemin. I våras uppfördes ett jättelikt fältsjukhus här (som visserligen aldrig behövde användas).

– Vi har behövt ställa om vår verksamhet i år och det här samarbetet är ett sådant exempel. Det här visar också på Stockholmsmässans helt unika förmåga att snabbt ställa om. Vi presenterade idén för PostNord och är glada att vi snabbt har fått till denna möjlighet tillsammans, säger Rikard Skärebo, produktionschef på Stockholmsmässan.