Gustav Otterberg blir ny kökschef på Grand hotel Saltsjöbaden. Foto: Pressbild/Mostphotos

Stjärnkock ny kökschef på Grand hotel Saltsjöbaden

Gustav Otterberg blir ny kökschef på Grand hotel Saltsjöbaden. Tidigare har han bland jobbat som kökschef på Artipelag och Guide Michelin-krogen Ekstedt på Östermalm.

  • Publicerad 10:19, 17 nov 2021

Gustav Otterberg kommer senast från rollen som köksmästare på Van Der Nootska Palatset på Södermalm. Tidigare har han alltså också varit köksmästare på Artipelag i Hålludden, jobbat på Leijontornet i Gamla stan och varit med att bygga upp Ekstedt på Östermalm som har hyllats med en stjärna i Guide Michelin.

”Plötsligt händer det”

Grand Hotel Saltsjöbadens vd Katarina Romell jublar över att han i november tar över som hotellets kökschef.

– Ja, det är väl så att plötsligt händer det. Alla solar och månar står i rätt position och då helt utan förvarning dyker det upp en lösning man inte kunnat ana. Gustav passar perfekt hos oss på Grand Hotel Saltsjöbaden, han har en mycket fin erfarenhet som han blivit belönad för. Ett nytt kapitel i Grand Hotel Saltsjöbadens långa och händelserika historia.

Vill höja hotellets matlagning

Gustav Otterberg vill utgå från närheten till naturen och värna råvarorna i sin matlagning.

– Det ska bli roligt att få ansluta till Grand Hotel Saltsjöbaden, hotellet har en fantastisk historia och en stämningsfull atmosfär. Jag ser fram emot att bli en del av hotellet samtidigt som jag hoppas att min kunskap om matlagning ska kunna höja Grand Hotel Saltsjöbaden till en kulinarisk matdestination, säger han.