Färjeläget i Jungfrusund är en populär plats för många fritidsfiskare. Detta trots att skyltar om fiskeförbud länge funnits vid kajen.

Nu har ett stängsel satts upp för att en gång för alla hindra fiske vid kajen.

– Fiskelinorna åker in i våra propellrar och förstör våra tätningar. Då läcker det in vatten och så förstörs propelleraggregaten, säger Roger Eriksson som är distriktschef på Ekeröleden.

Dessutom finns det risk att de som arbetar både vid färjan och på Sjöräddningen intill kan skadas av fiskekrokar som fastnat i rep vid kajen.

– När de som fiskar kastar så missar de ibland vattnet och då landar krokarna i trossarna. Och när vi vi drar i dem kan vi få krokarna i händerna, säger Roger Eriksson.

Trafikverket krävde stängsel

Än så länge har inga allvarliga skador skett, men något behövde göras för att säkra platsen tyckte Trafikverket som därför krävde att kommunen skulle sätta upp stängslet.

Anläggningen av stängslet kostade runt 185 000 kronor. 30 procent av det bekostar Trafikverket, medan Ekerö kommun tar resten av notan.

– Egentligen är detta kommunens ansvar, men i det här fallet bidrog vi till kostnaden för att kunna säkra upp vår arbetsmiljö, säger Roger Eriksson.