Mikael Eljenmyr, som är idrottschef på Sundbybergs stad, berättar att kommunen har snappat upp rykten om att det kommer vara en fotbollsmatch fredagen den 23 september. Det är enligt rykten en match mellan en skola från Årsta och en från Sundbyberg klockan 17 på Sundbybergs IP.

Tidigare har fotbollsmatcher mellan unga på Sundbybergs IP och Rissne IP slutat med oroligheter. Bland annat fyrverkerier, slagsmål och madrasser i brand.

https://www.mitti.se/nyheter/fyrverkeri-avfyrades-mot-polisbil-vid-rissne-ip/repvis!w7K77s6zqcHgufggQHZIBQ/

Kommunen har haft möten med skolor, enheter inom staden och polisen för att reda ut ryktena och förbereda.

Åtgärder som vidtas

På grund av säkerhet har nu åtgärder vidtagits för att se till att matchen inte går att genomföra. Bland annat kommer målen att låsas och planen släckas. Detta på grund av miljön som varit runt matcherna tidigare där det funnits droger, alkohol och anmälningar om misshandel.

– Detta går emot allt vad jag tycker i min roll som idrottschef. Biverkan blir att vi stoppar spontanaktiviteter, säger Mikael Eljenmyr.

Skadorna som uppståt vid tidigare matcher, den första på Sundbybergs IP den 2 september och den andra på Rissne IP den 16 september, har gått upp till 200 000 kronor.

– Det är pengar jag hellre lägger på att köpa ny utrustning, säger Mikael Eljenmyr.

https://www.mitti.se/nyheter/staden-vadjar-avrad-barnen-fran-att-ga-pa-fotbollsmatch/repvio!ASTQjDr8k8QTR0eWMSHwGA/

Han tycker det är konstigt att man inte sett fler vårdnadshavare på de tidigare matcherna.

– Man kan räkna dem på en hand. I första hand ska barnen inte gå, men om de gör ska vårdnadshavare följa med. Det har gått ut information till föräldrarna.