Under många år låg det en återvinningscentral i Vanadisberget. Sen staden sa upp arrendet har en utdragen tvist pågått. Den har nu avslutats. Foto: Arkivfoto: Andreas Enbuske

Staden betalar 111 miljoner –  avslutar utdragen sopkonflikt

Staden betalar drygt 100 miljoner kronor till företaget Logistikhus för att lösa tvisten om den gamla återvinningscentralen i Vanadisberget. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

  • Publicerad 14:47, 26 mar 2021

Den utdragna konflikten om bergrummet i Vasastan, där det länge låg en återvinningscentral, slutar med att staden betalar bolaget Logistikhus 111 012 602 kronor. Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Det var 2014 som staden sa upp arrendeavtalet med Logistikhus, som köpt rätten att hyra bergrummet. Logistikhus har sen dess krävt staden på ekonomisk ersättning.

I tingsrätten fick företaget rätt. Staden dömdes att betala 128 miljoner, en dom som överklagades till hovrätten.

Trafikborgarrådet: "Mycket pengar"

Nu har parterna enats om en förlikning som kostar Stockholms skattebetalare drygt 100 miljoner kronor.

– Jag kan hålla med om att det är mycket pengar. Samtidigt gjorde både parter bedömningen att man kunde förlora i hovrätten. Det blev en ”trade-off”, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Svenska Dagbladet.

Här är stadens nya plan för Vanadisberget

Logistikhusets hyresgäst superentreprenören Liselotte Lööf AB flyttade ut hösten 2017. I dag finns bara ett litet återbruk kvar i Vanadisberget. Stadens plan är att renovera hela anläggningen.