LAPPAT OCH (O)KLART? Till vänster som det var tidigare, då bilarna bötfälldes. Nu är skylten flyttad, högra bilden, så de två p-platserna ingår i parkeringen. Foto: Per Brandt

Staden backar om lappade bilar vid Norr Mälarstrand

På två p-platser vid Norr Mälarstrand lappades helt plötsligt bilisterna. En skyltmiss visade det sig. Och nu har Stockholm parkering tagit tillbaka böterna – åtminstone några.

  • Publicerad 15:25, 16 dec 2020

Kontrollavgifterna är inte felaktigt utfärdade då det är befintlig skyltning som gäller.

Vid Kungsholms hamnplan har Stockholm vatten och avfall jobbat sedan januari 2019 med nya avloppsledningar, och under tiden har delar av p-platserna använts som arbetsområde.

Men läsare har hört av sig till Mitt i Kungsholmen och undrat varför bilarna som parkerat på de två närmaste platserna intill den tillfälliga utfarten har börjat få p-böter, något som enligt uppgifter man inte tidigare fått? Om man inte får stå där, varför finns det ingen parkeringsförbudsskylt?, undrar en läsare.

Stockholmare: På Kungsholmen är det lättast att hitta parkering

När vi ställer frågan till Stockholm parkering, visar det sig vara en skyltfadäs – men ändå inte fellappat. Men efter våra frågor har det kommunala parkeringsbolaget varit på platsen och ändrat skyltningen.

– De två tidigare avstängda platserna är nu tillåtna att parkera på.Vi hade inte fått information om att Stockholms Vatten och avfall som utför arbetet på platsen, hade flyttat etableringen. De kontrollavgifter som fanns på platsen har vi makulerat, säger Lotta Hänsel Lee, avdelningschef på Stockholm Parkering. 

Men det var bara på de bilar som stod där nu. Kan man få tidigare böter på samma platser återbetalda/makulerade?

– Kontrollavgifterna är inte felaktigt utfärdade då det är befintlig skyltning som gäller. Samtidigt har vi ambitionen att skyltningen ska vara så bra som möjligt så det inte är några frågetecken. Är det någon som tycker att de har blivit felaktigt behandlade kan man alltid överklaga. 

Enligt Stockholm vatten och avfalls hemsida ska de ha tagit bort byggetableringen, återställt området och lämnat tillbaka parkeringsplatserna till årsskiftet. I vår ska de sedan utföra trafikmålningsarbeten på cykelbanan och vägen.