Boende fick evakueras efter att någonting exploderat i ett lägenhetshus i Smedshagen, Hässelby Villastad, natten till måndagen.
En person fick åka till sjukhus med ambulans, men utan allvarligare fysiska skador, enligt polisen. Bara för en vecka sedan hittades en misstänkt sprängladdning i samma trappuppgång, enligt polisen, och bombskyddet kallades ut och fick ta hand om föremålet.

Ingen misstänkt

Polisen ska se över om det finns uppgifter på film och har knackat dörr i området och hört vittnen. Just nu är ingen misstänkt för dådet. Polisens förundersökningsledare Anna Hugosson:

– Givetvis kollar vi på sambandet mellan händelserna, men vi har inget ytterligare att gå ut med i den saken just nu. Vi söker fortfarande iakttagelser från direkta närområdet för tiden kring händelsen. Vi bedömer att detonationen skedde klockan 00:43. och vi tar gärna emot tips via 11414. Om man önskar kontakt med utredarna direkt kan man uppge det i ett tips också, säger hon.

En lapp som möter de boende i det flerbostadshus i Smedshagen där en sprängladdning detonerade natten mot måndagen, 19 juni.

En lapp som möter de boende i det flerbostadshus i Smedshagen där en sprängladdning detonerade natten mot måndagen, 19 juni.

Filip Magnusson

Handlade det om en bomb eller en sprängladdning?

– Jag vill inte kommentera vad som sprängdes. Det är detaljer vi behåller för oss själva, säger Anna Hugosson.

Får de som bor på platsen polisskydd?
–Det svarar vi inte på, men generellt sett så är det så att om någon person kan berätta om en konkret hotbild mot just dem och önskar skydd så finns givetvis den möjligheten.
När Mitt i är på plats i området på måndagen står en kvinna i 30-årsåldern utanför den berörda fastigheten. Hon bor granne med huset.

– Om jag är rädd? Lite. Men jag har kommit hit från Ukraina och har blivit van vid bomber, men inte på detta sätt.