Barnen gungar och leker i bostadsområdet på höjden intill Skärholmen centrum. Här var det fullt av poliser i fredags kväll, efter att en man i 25-årsåldern skjutits ihjäl i området.

Samtidigt som flera invånare som Mitt i träffar är vana vid att se poliser här så är de oroliga för att nya brott ska begås.

En av dem är Amina Abdinoor. Hon vågar inte låta sin dotter, som är i lågstadieåldern, vara ute och leka själv. Samtidigt kan hon inte hålla sin tonårsson inomhus hela tiden.

– Min son var ute på promenad precis innan mordet skedde. Det räcker att vara på fel plats vid fel tidpunkt för att något ska hända. Så var det inte för tio år sedan här. Då var det tryggt och barnen var ute själva och lekte, säger hon.

Vill att ungdomar får hjälp tidigt

Mordet är den första dödsskjutningen på fyra månader i Stockholm.

– Jag hade tänkt att det äntligen vänt, men tydligen inte. Det händer här trots att polisen är här ofta. Jag tänker att man måste jobba tillsammans för att lösa detta. Så fort ungdomar hamnar i ett gäng måste man ta tag i det, innan det går för långt, säger Amina Abdinoor.

En man som Mitt i träffar i området var lättad att han åkt därifrån kort innan skjutningen på fredagen.

– Annars hade de kanske skjutit mig också, om jag gått ut när jag hört smällen. Jag ser ofta lyxbilar här i området som män åker runt i. Jag tänker att vi måste ha fler poliser här som kontrollerar fler personer. Det är spänt och oroligt hela tiden. Man vet inte vem man träffar på när man går ut, säger mannen som vill vara anonym.

Man häktad

Efter dödsskjutningen, som inträffade vid 18-tiden i fredags, höll polisen många förhör med invånare i området. De gjorde en brottsplatsundersökning, säkrade spår och gick igenom filmer från olika övervakningskameror. En man i 25-årsåldern greps och anhölls på lördagen misstänkt för dådet.

På måndagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mordet.

– Utredningen fortsätter, och polisen efterfrågar ytterligare vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med händelsen. De ombeds ringa 114 14, säger senior åklagare Daniel Insulander, i ett uttalande.