Lyft. Solna intar plats 21. Foto: Åsa Sommarström

Solna lyfter i miljörankning

Det såg ut som ett dråpslag för Solna. Men istället klättrar nu kommunen till plats 21 av 290 i den årliga miljörankningen det är bästa placeringen någonsin.

  • Publicerad 12:40, 27 maj 2021

Årets rankning av kommunernas miljöarbete, som görs av tidningen Aktuell hållbarhet, såg inte kul ut för Solnas del som rasade till plats 185.

Men som Mitt i rapporterat om missade Solna stad att besvara enkäten som listan delvis grundar sig på.

Staden har nu gjort detta i efterhand och fått listan korrigerad. Årets placering, 21 av 290 kommuner, är den bästa någonsin för Solna och ett lyft med 24 platser från ifjol.

https://www.mitti.se/nyheter/sa-star-sig-kommunerna-i-miljomatning/repuek!6UqXNCcyJAvxpaw16VReGg/

– Jag är oerhört stolt över att Solna fortsätter klättra bland landets miljöbästa kommuner och att staden nu får sin högsta placering någonsin. Solna stad har de senaste åren arbetat målmedvetet och fokuserat för minskad klimatpåverkan och hållbar stadsutveckling, och stadens placering är ett tydligt kvitto på att vi är på rätt väg, säger miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande Victoria Johansson (MP) i ett pressutskick.

Uppgifter om utsläppsmängden i Solna, som Mitt i Solna rapporterade om förra veckan, är fortsatt korrekta eftersom de inte har att göra med enkätsvaren.