Nysatsning. I höst drar Solna Hockey igång sin nysatsning med hockeylag för tjejer i åldrarna sex till elva år. (Genrebild). Foto: Sacharias Källdén

Solna hockey satsar på hockeytjejer

Nu startar Solna hockey ett lag för bara tjejer. Målgruppen är från sex till elva år och fokus kommer ligga på lek och att ha kul på isen.

  • Publicerad 07:00, 21 sep 2021

Det går att få tag på begagnad utrustning.

Solna Hockey startar ett tjejhockeylag och hoppas att fler unga tjejer intresserar sig för hockey. Sarah Wehner Juhlander är en av lagets tränare och initiativtagare till satsningen. Foto: PRIVAT

– Vi har krigat mycket för att kunna erbjuda det här och Solna Hockey har flyttat andra lag så tjejerna ska få istid. Det visar på att klubben tycker tjejer är lika viktiga, säger Sarah Wehner Juhlander, tränare och initiativtagare.

Enligt henne har idén om ett tjejlag funnits länge, men det har inte funnits någon som drivit på frågan. Sarah Wehner Juhlander, som också är förälder till en dotter som spelar i ett mixat lag i klubben tycker att det är viktigt med ett uttalat tjejlag.

– Statistik visar på att om föreningen inte har tjejverksamhet och lag för bara tjejer, så slutar de flesta efter ett år, säger hon.

Fokus på att ha kul

Solna Hockeys nya tjejlag tjuvstartade redan i december förra året, men nu till hösten drar laget igång på riktigt.

Fokus kommer att ligga på lek och på att ha kul på isen samtidigt som det finns förhoppningar om att fler tjejer hittar till hockeyn och laget.

Sarah Wehner Juhlander menar att det finns missförstånd som gör att föräldrar undviker sporten. En vanlig uppfattning är att hockey skulle vara dyrt, men det behöver inte vara det enligt henne.

– Det går att få tag på begagnad utrustning, säger hon.

Samtidigt som att själva sporten i vissa fall kan avskräcka.

– Man kan få höra "Jag vill inte att min dotter ska bli tacklad", men så går det inte till. Man får nämligen inte tacklas i tjejhockey, säger Sarah Wehner Juhlander .

Snart sätter laget igång och förhoppningen är att fler tjejer ansluter sig till laget.

– Nu har vi cirka 13 tjejer, men vi har plats för 30, säger hon.

Tjejhockey i Ritorp

Det nystartade hockeylaget riktar sig till tjejer som är ca 6-11 år.

Terminstart 28/9 på Ulriksdals idrottsplats i Ritorp.

Vid intresse eller frågor går det bra att maila: hockeytjejer@solnahockey.se.

Visa merVisa mindre