Eva Ullberg (S) anser att det här hela projektet med Järfälla sportfält slarvats bort. Foto: Linda Gren/Järfälla kommun APP och Gärahovs Bygg.

Socialdemokraterna kräver svar om Järfälla sportfält

Socialdemokraterna är kritiska mot hur det politiska styret skött projektet med Järfälla sportfält, som Mitt i rapporterat om. – Det har varit tre förlorade år för föreningslivet, säger Eva Ullberg (S), oppostionsråd.

  • Publicerad 11:06, 21 apr 2021

Mitt i har tidigare rapporterat om att planerna för Järfälla sportfält skrotas.

Socialdemokraterna som drog igång planerna på idrottsfältet riktar nu skarp kritik mot hur Alliansen skött det hela.

– Det är sorglig hur högerstyret har behandlat idrottsrörelsen. Det har varit tre förlorade år för föreningslivet, säger Eva Ullberg (S), oppostionsråd.

Nu vill hon ha svar på vilket ansvar kommunen tar för Järfällas idrottsrörelse, som hon menar bidrar till en trygg punkt för Järfällas unga.

– Högerpartierna struntar uppenbarligen fullständigt i idrotten. Det här är inget särintresse, jag menar på att hela samhället tjänar på ett levande föreningsliv.

Svårt att bygga på området

Kommunstyrelsens ordförande, Emma Feldman (M), svarar via mejl att de omedelbart bjudit in idrottsklubbarna när de förstått att avtalsförhandlingarna gått i stöpet.

– Vår målsättning är att erbjuda bästa möjlighet för Järfällas idrottsutövare och utifrån det mötet så får vi se hur vi sedan tar arbetet framåt.

Samtidigt påpekar hon att idrottsområdet i dag är hem åt en stor andel föreningar och att området har stora behov av sanering.

– Det gör byggnation i området oerhört komplicerat, det är därför det är svårt att uttala sig om hur det kommer att bli men jag har fullt förtroende för tjänstemännens bedömning att detta är bästa möjliga utväg för kommunen och våra föreningar, säger Emma Feldman (M).