Adrian Sjöqvist och Järfälla HC siktar på toppen av tabellen. Foto: George Jurstedt

Snart smäller det igen i Järfälla ishall

Efter att säsongen 20/21 ställdes in står Järfälla HC redo för ny säsong i Hockeytvåan Östra. "Målet med säsongen är att ta oss till kvalserien", säger lagets tränare Thomas Ahlperby.

  • Publicerad 13:51, 17 sep 2021

Förra säsongen hann klubbarna i Hockeytvåan bara spela en handfull matcher innan säsongen fick ställas in. För Järfälla HC blev det extra tungt, då man hade inlett säsongen på bästa sätt.

– Det var sjukt tråkigt naturligtvis, både för mig och spelarna, framförallt för att vi ledde serien och kände att vi hade en bra säsong framför oss. Men det var bara att acceptera beslutet, säger lagets tränare Thomas Alpherby.

Om en dryg vecka släpps pucken mellan Järfälla och Lidingö i premiären av Hockeytvåan Östra A.

– Det ska bli jätteroligt såklart. Vi har spelat ett par träningsmatcher så det ska bli kul att serien drar igång.

Hos Thomas finns det inga premiärnerver.

– Jag har hållit på med det här så länge nu. Men det är såklart att det är lite högre anspänning, det är så ska det vara.

Ny trupp med samma mål

Årets trupp har genomgått en generationsväxling där ett par av de mer rutinerade spelarna lämnat och ersatts av nya yngre förmågor.

Tränare Thomas Alpherby är inte nervös inför premiären. Foto: George Jurstedt

Vad säger du om truppen?

– Jag tycker vi har ett intressant lag. Vi har tappat några spelare och fått några nya spelare och jag tycker vi fortfarande har en bra kvalitet. Vår målsättning är som förra året, vi ska till kvalserien så tar vi det därifrån.

Minst 50 poäng

För den poängstarka forwarden Adrian Sjöqvist blir det fjärde säsongen i A-laget. Efter att förra säsongen blivit inställd har han inga problem med att beskriva känslan inför premiären.

– Äntligen. Vi har väntat så länge så det ska bli sjukt roligt i och med förra året när allt blev förstört. Det känns sjukt spännande, säger Adrian Sjöqvist.

Försäsongen har innehållit ett par matcher mot blandat motstånd berättar Adrian och inför premiär är känslan i truppen god. Järfälla, som gjort några bra säsonger i division 2, ska vara med i toppen av tabellen menar Adrian Sjöqvist.

– Det är bara börja direkt från första matchen. Jag är besviken om vi inte går till all tvåan utan problem. Det ska vi klara, säger han.

Har du någon personlig målsättning?

– Vi brukar alltid säga att man ska vara över 50 poäng. Det har gått förut och det ska gå igen.

Kommande matcher för A-laget

Järfälla – Lidingö 24/9, klockan 19, Järfälla ishall.

Spånga – Järfälla 28/9, klockan 19, Från Stan-hallen i Spånga.

Järfälla – Sollentuna 1/10, klockan 19, Järfälla ishall.

Viggbyholm – Järfälla 5/10, klockan 19.10, Jägholmshallen i Täby.

Järfälla – Flemingsberg 8/10, klockan 19, Järfälla ishall.

Visa merVisa mindre