BOKA TID. sedan den 23 december måste du boka plats för att få simma. Foto: Pekka Pääkkö

Smittspridningen ökar - Det här gäller i stadens idrottshallar

Om träning var ett av nyårslöftena kan det vara bra med lite extra framförhållning. I och med den ökande smittspridningen har stadens idrottsanläggningar en rad begränsningar att förhålla sig till.

  • Publicerad 05:15, 4 jan 2022

Sedan den 23 december gäller en hel del begränsningar i stadens idrottsanläggningar. Du måste tillexempel boka ditt besök i simhallen och bör i möjligaste mån duscha hemma.

Ingen trängsel

Simhallar och gym har begränsningar i antal besökare som får vistas i lokalerna. Samtidigt får gruppträningspassen ett begränsat antal deltagare.

Alla äventyrsbad och bubbelpooler är helt avstängda, och skulle det vara mycket folk kan även bastun komma att stängas av.

Gäller även ishallar

Begränsat antal besökare gäller även stadens ishallar och allmänhetens åkning. Antal besökare kan skilja sig mellan hallarna. Detta eftersom antalet är baserat på att varje besökare ska ha en yta av minst tio kvadratmeter var.

Skridskobanorna utomhus berörs i dagsläget inte av begränsningarna.

Håll i - håll ut

Stanna hemma om du har symtom på covid-19. Håll avstånd till andra och undvik offentliga miljöer med trängsel, särskilt inomhus. Den som är vuxen och inte är vaccinerad bör vidta särskilda försiktighetsåtgärder och bör därför avstå från nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.