De sexuella tjänsterna förmedlas via internet, där torskar får kontakt med kvinnor i lägenheter över hela Stockholm. Två områden sticker ut som platser där mest sex säljs – Gamla stan och Södermalm. Det visar den kartläggning som Expressen gjort.

Sex säljs på flera hotell och lägenheter i stadsdelarna, men Skrapan pekas ut som den plats där bordellverksamheten är mest omfattande.

Många studentlägenheter i Skrapan hyrs ut i andra hand, och används i ett stort nätverk där utsatta kvinnor säljer sex till män.

I en veckas tid har polisen haft en pågående insats mot sexhandeln. 42 personer har i samband med det kunnat gripas.

– Målet med insatsen har varit ett gripa sexköpare och tillsammans med socialtjänsten kontakta kvinnorna som säljer sex, säger polisens insatsledare Linnea Horgby till Expressen.

För de män som gripits och erkänt brott väntar dagsböter.

Välkänt av boende

Att sexhandeln är utbredd i Skrapan är känt av de som bor där. Det menar en kvinna som bott i huset i tre års tid, som Mitt i pratat med.

– Nyinflyttade kanske inte vet vad som pågår, men de som bott länge brukar veta. Jag blev inte så chockad av nyheten, det var mer på tiden att det uppdagades, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Hon säger att det pratas en del om sexköpen, boende i huset emellan.

– Ibland när jag själv är på väg hem sent på natten så märks det av. Det kan komma ner en kvinna i mjukisbyxor och ett tunt linne mitt i vintern, möta en man och så åker de upp tillsammans. Man hoppas att hon bara möter upp sin pojkvän, men när man vet vad som pågår i huset, då förstår man, säger kvinnan.

Förutom sexköp vittnar kvinnan om kanyler på tvättstugans toalett, folk som rycker i ytterdörrar och många drogpåverkade människor som rör sig i byggnaden.

– Jag håller min dörr låst, så jag känner mig trygg. Men jag förstår om man inte gör det.