Strax efter 01.30 natten till måndagen fick polisen in larm från en familj i Odenslunda, som tycktes ha hört skottlossning, rapporterar SVT.

– När vi kommer till platsen kan vi konstatera att det stämmer, någon har skjutit på dörren som går in i huset, säger polisens vakthavande befäl Sylvia Oldin.

Ingen person skadades fysiskt men polisen utreder händelsen som mordförsök.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning och dörrknackning i området drogs i gång. Ingen person var ännu gripen vid 10.30-tiden på måndagsförmiddagen.

Finns det någon hotbild mot familjen i huset som beskjutits?

– Eventuella hotbilder för enskilda personer uttalar vi oss generellt sett aldrig om och detta är inget undantag, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Upplands Väsby har inte varit skonat från den senaste tidens våldsvåg i Stockholmsområdet. I januari ägde en explosion rum i en port i Runby, i april anmäldes en skottlossning i Runby och i maj inträffade en misstänkt skottlossning och en explosion i Väsbyskogen.

Ser ni någon koppling till de här händelserna?

– Frågan om kopplingar till dessa händelser eller andra är för tidig att svara på, men i utredningsarbetet för att ta reda på varför ett brott av det här slaget har skett så tittar vi på andra händelser och för att se om det finns samband, säger Daniel Wikdahl.