Den nu 19-årige mannen döms till villkorlig dom och böter på sammanlagt 19 800 kronor för misshandel, våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

Den 17 oktober 2019 hade gärningsmannen fått en borr i huvudet på Westerlundska gymnasiet och var på dåligt humör. Han hörde att en klasskamrat satt i omklädningsrummet och var upprörd över något. Gärningsmannen frågade sin klasskamrat vad det gällde men fick till svar att han inte hade med det att göra. Gärningsmannen ska då ha sparkat sin klasskamrat.

Trovärdigt vittne

Gärningsmannen har i förhör sagt att han endast "drog ned" klasskamraten. En annan klasskamrat har dock vittnat om sparken. Enligt tingsrättens mening saknas skäl att ifrågasätta vittnets uppgifter och detta även med beaktande av att han är vän med gärningsmannen. Vid dessa förhållanden är det enligt tingsrätten utrett att gärningsmannen, utan skor, har sparkat brottsoffret på halsen, vilket har lett till smärta och rodnad.

Motbevisas inte

Det som gärningsmannen har uppgett är inte av sådan karaktär att det motbevisar påståendet om misshandel eller förtar så mycket av styrkan i bevisningen att beviskravet för fällande dom inte är uppfyllt. Gärningsmannen döms därför för misshandel.

Använde narkotika

Han döms även för att vid två andra tillfällen ha använt narkotika och för att vid ett av dessa tillfällen ha gjort motstånd när väktare skulle ingripa mot honom.