På tisdagen bekräftade åklagarmyndigheten att den person som hittades död i ett skogsområde i Haninge är en 13-årig pojke. Händelsen utreds som mord.

När beskedet kom hade eleverna på skolan där pojken gick, som inte ligger i Haninge kommun, redan lämnat skolan för dagen. Skolchefen för det område där pojken gick berättar att det fanns en oro redan innan beskedet kom, då pojken varit anmäld försvunnen.

– När beskedet sedan kom gick vi ut med information till vårdnadshavare. På morgonen i dag har vi öppnat skolan på ordinarie schema förutom för den berörda årskursen där pojken gick.

Fokus på sorgearbetet

Eleverna fick muntlig information om beskedet på morgonen. Skolchefen har varit på plats på skolan och beskriver stämningen på onsdagen som "stabil men med en stor sorg".

– Det är sorgligt och tragiskt. Nu är fokus på sorgearbetet och att möta elever och personal. Skolan ska vara en trygg plats och vi försöker göra det så stabilt och vanligt som möjligt.

På tisdagen hade skolan öppet till kvällen för de som sökte stöd. Man har förstärkt med kuratorer i elevhälsan och är fler vuxna än vanligt. Utöver det är den lokala fritidsgården och kyrkan även öppna och har förstärkt med personal.

– Det finns en beredskap och vi kan även öka stödet ytterligare, säger skolchefen.

– Oavsett vad som har hänt är det fruktansvärt och sorgesamt. Vi tänker på pojkens familj och nära och kära. Från vårt håll ligger nu allt fokus på att vara en trygg plats och möta sorgen.