Hallå där Joel Knutsson, som vill städa upp i Botkyrka genom sitt företag Rent i Skogen. Hur kom du på idéen till det här?

– Jag ville starta ett företag där vi städar upp allt skräp som slängs i skogen, ibland så mycket som från 60-talet. Men trots att det är i startgroparna, så har jag redan dokumenterat skräp runt Tullinge, som en bil från just 60-talet.

En bil från 60-talet, finns det något annat galet du har stött på?

– Jag har stött på en del uppbrutna kassaskåp, vilket är kul för om man ser till hur många djur jag har sett i naturen när jag varit ute och dokumenterat så är det tre gånger färre än antal kassaskåp. Men det är också mycket bildäck, säkert upp mot 1 000 stycken.

Hur ska det här gå till då?

– Det mesta har jag ju redan dokumenterat, men när jag kommer igång ska jag köra runt med fyrhjuling i skogen och lasta upp allt skräp och köra det till en uppsamlingsplats. Därifrån får jag hjälp av återvinningsföretag att ta hand om det.

När hoppas du kunna komma igång?

– Jag skulle ju allra helst vilja vara igång redan, men det administrativa drog ut på tiden. Men jag siktar på att kunna ha det igång i mars. Då tänker jag att det börjar i Tullinge, och om det går bra så ser jag gärna att det sprider sig till resten av Botkyrka, och vidare till Salem och Huddinge.

Det är ju ett företag, hur tjänar du pengar?

– Privatpersoner kan bidra, vilket det har visat sig finnas en del som vill redan. Det kommer oavkortat att gå till städningen. Sen kan företag söka olika sponsorpaket, som huvudsponsor, men det är sånt jag kommer igång med när hemsidan är uppe. Sedan finns det bidrag att söka från myndigheter.