"Tror många minns och njöt av skidspåren de senaste två åren på Rikstens Golfbana. Och jag tror det är många av er som vill ha skidspår där även denna vinter. Tyvärr har vissa käppar satts i våra hjul."

Så inleder Jakob Skogholm sitt budskap till Tullingeborna och skidåkarna i Stockholm. De senaste åren har han fått låna en spårsläde av Lida friluftsgård. Men i år är det osäkert om han kommer få tillgång till samma spårsläde som han fått låna tidigare.

Men Jakob hänger inte läpp över det. I stället vädjade han till Tullingeborna och alla skidentusiaster i södra Stockholm.

Pengarna in på en förmiddag

Mitt i natten lade han upp en text på sociala medier där han beskrev situationen – att skidspåren på golfbanan var hotade – och lämnade ett telefonnummer dit man kunde swisha för att bidra till en ny spårsläde.

När han vaknade senare samma dag, vid 12-snåret, möttes han av en välkommen syn: 70 personer hade totalt swishat samman 12 000 kronor.

– Jag visste att engagemanget var stort för vi får alltid stor uppskattning när vi drar spåren, men att det skulle gå så här fort trodde jag inte, säger Jakob.

Så det första han gjorde var att stänga av sin Swish, tacka alla som swishat och meddela att det räcker långt och väl för en ny släde.

– Det kan ju vara så att hela situationen löser sig med Lida. Och då swishar jag ju tillbaka pengarna. Men det är kul att se att det finns ett så stort engagemang för det här, säger han.