På minigolfbanan är det full aktivitet i sommar-solen. Pappa Jonathan, sonen Gabriel och farmor Rosa spelar för fullt.

– Det är faktiskt tredje gången jag och Gabriel är här. Nu tänkte vi att det skulle vara kul att ta med farmor Rosa också, eftersom hon är på besök. I dag ska vi spela minigolf, umgås i solen och äta hamburgare. Vi tycker att det är ett väldigt härligt ställe att tillbringa en solig dag på, säger Jonathan.

På bryggan håller en välbekant orange båt på att lägga till. Det är sjöräddningen med besättning som genomför en övning. De har sin station längst bort i marinan och passar på att genomföra olika övningar mellan de inkommande larmen. Under sommaren ökar olyckorna.

– Vi täcker hela östra Mälaren, från Slussen till Stallarholmen. Det är väldigt mycket att göra i juli eftersom många är ute med sina båtar. I går räddade vi en man som ramlat överbord, vi var på plats efter bara sju minuter och kunde hjälpa honom, säger Anders Räntilä.

Med en nyrenoverad restaurang ser Amir Jalilian, driver Restaurang Jungfrusund, fram emot sommaren på marinan.

– Vi har precis gjort om här inne, vi blåste ut i princip allt och gjorde nytt. Det känns superkul att göra en sån stor satsning. Något vi också försöker göra är att testa nya rätter på menyn, nyligen körde vi sniglar på menyn, det var faktiskt väldigt poppis, säger han.

Stina och Jakob Elmiger Rundblom är tillsammans med sina tre barn Serafina, Mikael och Emilia, på besök hela vägen från Schweiz. I dag tog de färjan från Slagsta för att tillbringa dagen på marinan.

– Det är första gången vi är här. Vi bor i Schweiz så vår kompis, som bor här i närheten, har tagit oss till Jungfrusunds marina i dag. Vi ska äta på restaurangen och förhoppningsvis bada lite, det ser väldigt fint ut här tycker vi. Sen blir det kanske padel, vissa av oss är mer sugna än andra, säger Stina Elmiger Rundblom.