När Simon Rosenblad, 12 står för middagen hemma i Jakobsberg blir det inte några sorgliga fiskpinnar med snabbmakaroner. Nej, då kan det bli hemlagad sushi, pokebowls eller högrevsburgare.

– Jag lagar mat nästan varje dag, och det blir allt mellan himmel och jord. Min familj älskar det.

Hur har du lärt att laga mat?

– Det började med att jag alltid hjälpt mamma i köket och sett på när farmor har bakat. Sen har jag lärt mig mycket själv, via Youtube och med hjälp av mycket passion.

Och det är väl den passionen som tagit honom hela vägen till TV4:s åttonde säsong av "Sveriges yngsta mästerkock". Där kommer tittarna kunna följa honom under våren när han tävlar mot elva andra småkockar. Juryn består av Tina "Mat-Tina" Nordström och Danyel Couet.

– Det var en oförglömlig resa och dem jag tävlade mot har blivit mina kompisar som jag pratar med varje dag.

Lära sig massa nytt

Han får inte säga något om tävlingsmomenten eller hur långt han gick i tävlingen men han kan i alla fall avslöja att han lärt sig en hel del.

– Jag fick lära mig en massa nya tekniker, bland annat hur man använder en varmluftfritös. Man kan laga allt från en hel kyckling till att baka bröd i den.

Använder du mycket prylar när du lagat mat?

– Jag använder pastamaskinen ofta.

Så det blir inge köp-pasta hemma då?

– Haha, nej nej. Det är så lätt att göra egen pasta.

Men var det inte stressigt att laga mat på tid och i tv?

– Det var de snabbaste minutrarna i mitt liv.

En av hans starkaste rätter är en burgare som han valt att kalla för silverburgaren.

– Det är en jättegod burgare på högrevsfärs, tillsammans med silverlök och en god chiliost.

Vill du öppna en restaurang när du blir stor?

– Det skulle vara en dröm.

Första avsnittet sänds onsdag den 14 april klockan 20.00.