Sigtuna författaren Katarina Torfason. Foto: Stefan Källstigen

Sigtunaförfattaren gör radiodebut

Katarina Torfason debuterar som programledare på webbradiokanalen Av egen kraft.

  • Publicerad 17:30, 20 jan 2022

Varför ville du dö? Livet är en gåva, det vet varje grässtrå

”Varför ville du dö? Livet är en gåva, det vet varje grässtrå.”

Så börjar brevet som Sigtunaförfattaren Katarina Torfason har skrivit till Harry Martinsson.

– Jag skriver brev till döda och levande författare, säger Katarina Torfason.

Författaren och Sigtunaprofilen leder i kväll torsdag det första programmet av ”Skratt, tårar å jävlaranamma” på webbradiokanalen Av egen kraft. Det första programmet handlar om att det kan vara svårt att skriva saker som är sanna och om brevets betydelse.

– Det handlar mycket om att man har vunnit ett språk när man kommer från två kulturer. Jag tar upp kontrasten mellan skrivandets lust och plåga, säger hon.

Luis driver egen webbradiokanal

Efter att Mitt i Sigtuna i höstas skrev om Katarina Torfasons fjärde bok om vännerna Bullan och Pinnen hörde Luis Palma på webbradiokanalen Av egen kraft av sig till henne och undrade om hon vill leda ett program i veckan.

Det ville hon gärna. Ett enda ord kan summera hennes meddelande till Mitt i när det var klart – Jippi!

– För mig har radion varit mitt universitet. Radion fångar de inre bilder man bär med sig genom livet. På en sekund kan jag vara i min barndoms verklighet, säger Katarina Torfason.

Katarina Torfasons program ”Skratt, tårar å jävlaranamma” kommer att sändas varje torsdag mellan klockan 18.00 och 19.00 på www.avegenkraft.com.

Sänder på torsdagar mellan 18-19.

Katarina Torfasons program ”Skratt, tårar å jävlaranamma” kommer att sändas varje torsdag mellan klockan 18.00 och 19.00 på www.avegenkraft.com.

Programmen handlar om språkets kraft.

Katarina Torfason har skrivit flera böcker om 70+ vännerna Bullen och Pinnen.

Visa merVisa mindre

Få förskolelärare har examen

Nyheter För få utbildade förskollärare. Svårt att följa läroplanen. För mycket administration och kringarbete. Ny rapport från Lärarförbundet visar på stora problem i förskolan.onsdag 18/5 13:41

Brobygget tar plats på Valsta torg

Nyheter Folkliv. Ska bidra till ökad trygghet och delaktighet i området Under helgerna kan man prova på gratis sport- och fritidsaktiviteter utomhus på Valsta torg. Utrustning lånas hos Fritidsbanken och Brobyggets ledare hjälper till på plats.tisdag 17/5 16:50

Skottlossning mot bil i Valsta

Nyheter Flera personer i bilen men ingen blev skadad Under torsdagskvällen besköts en bil i Valsta. Flera personer fanns i bilen men ingen blev skadad.fredag 13/5 11:30

Attendo-chefer åtalas – ville straffa visselblåsare

Nyheter Anställd fick varning för larm om brister i covidvård av äldre. Tre ledande personer på omsorgsbolaget Attendo åtalas för brott mot lagen om meddelarskydd. Detta sedan en anställd straffats för att hon avslöjat brister i covidvården på ett äldreboende.fredag 6/5 13:50