– Det var tre viktiga poäng. Alltid skönt att vinna ett derby och vi visar att vi är svårslagna hemma på Sollentunavallen. IFK Stocksund gör en bra match och överraskar oss i början men vi får kontroll på det. Vi sätter våra chanser och vinner matchen genom att kämpa tillsammans, säger Sollentuna FK:s assisterande tränare Erica Froste.

SFK gick till halvtidsvila med ledning 1–0 efter att Abdulmannan Khalil nickat in bollen på ett inlägg från Daniel Persson.

Straffräddning

IFK Stocksund fick en straff i andra halvlek men Sollentunas målvakt Viktor Blumenthal räddade snyggt. I stället kunde Noah Tesfai Negash utöka SFK:s ledningen.

I slutet av matchen reducerade Stocksund innan Pascal Simba satte spiken i kistan, assisterad via en utspark från målvakt Blumenthal, på tilläggstid.

SFK ligger nu på åttonde plats med 19 poäng på 13 matcher. I sista matchen innan sommaruppehållet spelar Sollentuna mot Örebro Syrianska IF på bortaplan, den 25 juni.

Damerna föll mot Sunnanå

Sollentuna FK:s damer föll med 0–2 i helgens bortmatch mot serieledarna Sunnanå SK.

Laget ligger på sjunde plats i division 1 norra och i nästa match väntar Själevads IK hemma på Sollentunavallen, klockan 16 den 25 juni.