Under natten till fredagen den första september bröt sig en eller flera personer i ett garage på en adress i Valsta. Vad som är stulet är inte riktigt klart än. Polisen som var på plats har upprättat en anmälan angående stöld genom inbrott.

– De som bor där skulle återkomma när de hade gått igenom garaget, nu är det förberett så att tekniker kan komma och söka efter spår och då skulle man invänta när det kan bli av. Det var inget uppenbart som stulits, säger Tove Hägg på polisens ledningscentral.

Flera larm

Det var inte det enda inbrottsförsöket i området under natten. I lokala Facebookgrupper skriver flera personer att de haft besök på tomten av en eller flera personer som har ryckt i dörrar och kollat om cyklar är fastlåsta. Till nödnumret 112 har det under ett gångna dygnet kommit sex anmälningar om inbrott eller inbrottsförsök i Valsta. Men det kan handla om fler.

– Det här är bara de som kommit in till polisens ledningscentral sedan kan man göra anmälningar själv på nätet, besöka en polisstation eller ringa 114 14, säger Tove Hägg.

Polisen uppmanar att anmäla om man misstänker att inbrott är på väg att ske eller om man misstänker att det rör sig obehöriga på tomter.

– Sådant här är vi tacksamma för att folk ringer om. Sedan är det bra att ha kontakt med grannar som kan se efter om man inte här hemma. Att hjälpa varandra i ett område och lära känna varandra är såklart bra. Man kan parkera på varandras uppfarter, tömma brevlådor och klippa gräsmattan så att det ser beboeligt ut, säger Tove Hägg.