Dans. Förra helgen gick Comic Con av stapeln, och lockade flera tusen besökare till Kistamässan. Foto: Claudio Britos

Seriefigurer och superhjältar tog över Kistamässan

Det var cosplay och häftiga utklädnader, seriefigurer, kända skådespelare och tecknare, tävlingar, olika event och framför allt: människor i massor som lekte och var glada. När Mitt i besökte Comic Con förra helgen hade folk från hela Sverige samlats för att vara precis den de helst av allt ville vara.

  • Publicerad 15:38, 11 nov 2021

Lena Kucheruk och Morgan Norlander. Foto: Claudio Britos

Roligt även för vuxna

Harley Quinn (Lena Kucheruk) och Jokern (Morgan Norlander) hade tagit sig hela vägen från Mariestad över helgen, för att följa med deras tonåring på festligheterna. Men det hela visade sig vara (minst) lika roligt, även för de vuxna.

– Det är en jättebra ursäkt för oss att klä ut oss också. Vi har det fantastiskt. Folk har kommit fram till oss hela dagen för att tacka och säga att vi har grymma dräkter. Vi trodde nog inte att vi skulle väcka så mycket uppmärksamhet som vi gjort, skrattar Morgan.

Pascal Cuevas Reyes, 9, och storebror Josh Cuevas Reyes. Foto: Claudio Britos

Spelar massor av spel

Josh Cuevas Reyes tog med sig lillebror Pascal, 9, för att titta runt på mässan under fredagen.

– Vi är båda rätt nördiga, så det här passar oss perfekt. Vi är bara här för att gå omkring och göra det som faller oss in. Det är roligt att göra något annorlunda tillsammans också, säger Josh.

– Jag tycker det bästa har varit att titta på alla gosedjuren, det är så många annorlunda, och att spela alla spel, säger Pascal.

Senast Comic Con Stockholm anordnades kom över 30 000 personer. Även i år var det fullproppat av folk i Kistamässan. Foto: Claudio Britos

Mängder av folk

2019 besökte 30 000 personer Comic Con Stockholm. I år har arrangörerna inte gått ut med besöksantalet än, men det var minst sagt en hel del människor som strövade runt i Kistamässan när Mitt i besökte evenemanget. Dessutom fanns över 75 utställare på plats.

Som VIP-gäster fanns aktuella serietecknare, digitala kreatörer och skådisar. Bland annat kom Sagan om ringen-skådisen Sean Astin till Kista, för att möta exalterade fans.

Joaquin Rodriguez och Ana McManus. Foto: Claudio Britos

Gå in i karaktär

Inspektör Jacques Clouseau från Rosa Pantern och onda drottningen Regina Mills från Once upon a time, till vardags Joaquin Rodriguez och Ana McManus, hade hittat till Kista, och var snabba med att förvandlas till sina karaktärer när Mitt i bad om ett smakprov. De berättade även att de är vana Comic Con-gäster.

– Vi är här varje år. Man går runt, möter folk, pratar, skrattar. Man har sina Comic Con-kompisar som man liksom ser och träffar på det här eventet, det är väldigt roligt. Det blir som ett litet community – man känner igen folk, säger Joaquin.

– Och det är så bra stämning, alla är så glada och trevliga, det är roligt när folk får leva ut, tillägger Ana, och fortsätter:

– Jag har fått träffa Lana Parrilla senare; alltså hon som spelar onda drottningen på riktigt. Hon berömde min mantel, som jag faktiskt sytt själv. Det var en riktigt speciell upplevelse, säger hon.

Love bombing wall. Foto: Claudio Britos

En mässa full av kärlek

En vägg med tusentals kärleksbudskap från kärleksfulla Comic com-besökare lyste minst sagt upp Kistamässan. "Välbehövligt med massa kärlek och pepp efter den här långa perioden av mer eller mindre misär. Förra året arrangerades ju inte ens Comic con", sa en besökare till Mitt i.