Den 15 november under seniordagen delades stipendiet ut i Mörby centrum.

Verksamhetschef Anna Malmsköld på Träffpunkten Enebyberg var en av de som fick ta emot stipendium, på 20 000 kronor.

– En väldigt överraskning, säger hon sammanfattande om känslorna.

Maya och Bertil Falck

Tre olika verksamheter fick pris. Idalagården, Röda korset krets i Djursholm och Träffpunkten i Enebyberg.

Motiveringen: ”Där finns möjlighet att träffas i gemenskap kring olika aktiviteter eller bara umgås. Här utvecklas vänskap, gemenskap och glädje” skriver Maya och Bertil Falcks stiftelse. Stipendiet delades ut av Inger Olsson Blomberg.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Just nu är vi lite i chock. Vi fick kvalitetspriset 2018 och då åkte vi på en bussresa som var väldigt populärt. Något åt det hållet kanske, säger Anna Malmsköld.

Träffpunkten i Enebyberg är en öppen verksamhet för seniorer med aktiviteter fem dagar i veckan. De anordnar promenadgrupper, sittande yoga, gymnastik, en keramikgrup och stickgrupp.

– Sedan har vi också sopplunch på torsdagar. Då har vi alltid någon underhållning med musik, bingo eller föredrag. Det uppskattas, säger Anna Malmsköld.

Betydelsefullt

För den som inte varit där så anordnar Träffpunkten Enebyberg en julmarknad den 23 november, då det blir försäljning, fika och annat.

Anna Malmsköld berättar att träffarna är betydelsefulla.

– Väldigt mycket. I stället för att gå hemma i tofflor hela dagen så vaknar du på morgonen, klär upp dig lite grann och tar en promenad hit, får frisk luft, och umgås med vänner. Då blir kvällen inte lika lång.