En fascination för platsen och husets karaktär. Det var anledningen till att Nabo slog upp portarna i det gamla bankhuset på Hornsgatan 1.

– Vi ville också öppna något på Söder, där de flesta av oss bor. När Fabrique flyttade ut såg vi vår möjlighet och låg på för att få ta över den fantastiska lokalen, säger restaurangchefen Andrea Mazzeo.

Nabo har sedan tidigare en restaurang vid Tegnérlunden, men slog alltså nyligen upp portarna på Södermalm. Över två plan ryms bar, deli och mackbutik.

Alla bakom restaurangen vurmar för mackor och street food, berättar Andrea Mazzeo.

– Vi vill ha ett riktigt avslappnat ställe där det går att få en bra macka sent. Köket stänger kvart i ett på natten onsdag till lördag. Det är perfekt för att få en sista bit flottig mat och en öl innan hemgång.

Nya restauranger

Den mer restauranglika delen en våning upp beskriver de som en "bouillon".

– Bäst kan det beskrivas som ett enklare brasserie, med hög kvalitet och opretentiös mat. Ofta är det klassiska franska och svenska rätter till överkomliga priser.

Runt om Slussen etablerar sig nya restauranger i en rasande fart. Bara trevligt, menar Andrea Mazzeo.

– Det är spännande eftersom det drar mycket folk till området.

Premiärhelgen tilldrog sig runt 1 000 gäster.

– Vi blev så klart överraskade av responsen. På helgerna har det varit fullt med folk sedan dess.