Badhuset som planerats i över tio års tid blev verklighet i slutet av förra året, och under lucia släpptes de första gästerna in genom dörrarna.

Medley som driver anläggningen berättar att varit mycket folk sedan starten. De första veckorna var det ett jämnt flöde, men under i januari kom smällen.

När Mitt i besöker badet på sportlovet berättar Carl Adam Lindros, anläggningschef att det nu är mer än 100 000 som besökt den nya simhallen. Under en vanlig vecka i 2023 har det varit över 8 000.

– Ja det har varit väldigt mycket folk, vi räknar med att det är runt tusen per dag. Men till skillnad från när vi öppnade så är det mindre frågor, folk har lärt känna badet, de hittar bättre och kan bassängtiderna, säger han.

Var det väntat?

– Både ja och nej, vi visste att det skulle bli populärt men kanske inte så fort efter öppningen, säger han.

Maria Svensson

Fått stänga insläppet flera gånger

Helgerna är badets mest aktiva dagar och insläppet har stoppats flera söndagar i rad vilket resulterat i att ivriga badgäster har fått vänta innan de fått komma in.

– Det handlar om brandskyddet och vi får inte ta in mer än 675 personer samtidigt, säger han.

Sportlovet lockade även det mycket folk, men inte mer än vanligt. Vid ingången står familjen Redegren från Sollentuna, sugna på att hoppa i vattnet.

– Det är absolut värt att åka hit trots resan, för badet är mycket bättre än i vår kommun, det bästa är att det passar både för simning och för barnen, säger mamma Natasha Redegren.

En av anledningarna till anstormningen är enligt Camilla Eriksson att det inte öppnat ett nytt bad så som simhallen i Täby på flera år i Stockholm, om man bortser från Järfälla.

– Just under helgerna ser vi att badet även lockar många från grannkommunerna, då har de tiden att ta sig hit, säger hon.

Full fort. Parkeringen var nästan full när Mitt i besökte badet vid klockan 10 på tisdagen under sportlovet.

Full fort. Parkeringen var nästan full när Mitt i besökte badet vid klockan 10 på tisdagen under sportlovet.

Maria Svensson

Svårt med parkeringar

Något som kritiserats är att de 150 parkeringsplatser precis utanför badet är för få, när Mitt i besöker badet på sportlovet är nästan alla parkeringar fulla vid 10 på morgonen. Medley jobbar nu för att de som kommer med bil ska parkera på infartsparkeringen vid Galoppfältet.

– Vi har satt upp skyltar för att hänvisa folk till infartsparkeringen och vi har även en dialog med kommunen om att de ska sätta upp en större skylt, sedan ligger badhuset bra till då det finns både bussar och Roslagsbanan i närheten, säger hon.