Ambitionen att göra det bättre för cyklister och fotgängare längs med strandpromenaden har Mitt i Kungsholmen berättat om förr.

Bland annat den omtalade planen på att stuva om längs strandstigen, mellan Inedalsgatan och Grubbensdammen så att cykelbanan där går upp i parken.

Tjänstemännen arbetar vidare med de planerna.

Nära varandra

Nu har staden även tagit ett genomförandebeslut om att fixa en annan del av sträckan längs med vattnet – nämligen de cirka 150 metrarna från Kungsbron till Pipersgatan.

Där ska den smala gång- och cykelbanan breddas nästa höst.

– Det är svårt att mötas och man hamnar väldigt nära varandra. I samband med att det pågår en massa arbeten i området vill vi passa på att göra det bättre, säger Björn Jerbic vid trafikkontoret.

Passa på

Han kallar det för ett mindre ”passa på–projekt”.

Det är nämligen så att eftersom fastighetskontoret bygger om tekniska nämndhuset används en del av parken mellan vattnet och byggnaderna för att inrymma transportvägar, byggbodar och material.

Innan stadsdelsförvaltningen hinner återställa denna yta vill trafikkontoret fixa till gång- och cykelbanan nedanför.

– Så att man inte kommer och gräver på samma ställe flera gånger, säger Björn Jerbic.

I dag är gång- och cykelbanan runt fyra meter bred på den lilla sträckan.

Leds runt

Exakt hur mycket bredare den blir kan staden inte svara på i nuläget.

Det ska dock gå att cykla och gå vid den aktuella sträckan även under arbetet genom att cyklister och fotgängare leds runt.

3,5 miljoner kronor är budgeten för projektet mellan Pipersgatan och Kungsbron. Sträckan efter Pipersgatan och bort mot Grubbensdammen har man inte tittat mer på än.