Martin Inglot, Sverigedemokraternas gruppledare i Botkyrka. Foto: Privat

SD:s gruppledare i Botkyrka utreds av polis

Sverigedemokraternas gruppledare i Botkyrka, Martin Inglot, utreds av polis för folkbokföringsbrott.

  • Publicerad 10:43, 23 jun 2022

Det som gruppledaren utreds för är om han felaktigt har varit folkbokförd i Tumba trots att han har ett förstahandskontrakt på en lägenhet på Östermalm. Något som Aftonbladet var först med att rapportera.

Polisens bedömning är att Inglot inte bor i Tumba, och att han egentligen borde varit skriven på lägenheten i Östermalm. Det skulle i så fall innebära att gruppledaren felaktigt har tagit ut arvode för sitt politiska uppdrag i Botkyrka som han haft sedan valet 2018, och han hade inte heller kunnat vara valbar till kommunfullmäktige. En förutsättning för uppdraget är nämligen att man bor i kommunen.

– Det stämmer att jag har en övernattningslägenhet på Östermalm, men den har jag för att jag har uppdrag i regionfullmäktige, riksdagen, Botkyrka och Upplands Väsby. Den ligger centralt så det är enkelt för mig att få ihop både livs- och arbetspusslet, säger Martin Inglot själv till Mitt i och fortsätter:

– Att jag skulle vara skriven i Botkyrka bara för att få det här uppdraget (gruppledare) är lögn. Jag har varit skriven här sedan 2002.