VM i simning avgjordes under sommaren. I Fukuoka 23 – 30 juli tog Sarah Sjöström två guldmedaljer vilket innebar att hon gick upp på 21 VM-medaljer. Det här betyder att Sjöström därmed gick om den amerikanske ikonen Michael Phelps rekord på 20 VM-medaljer i långbana.

Över fyra sjöar

Tävlingen arrangeras av den lokala simföreningen Upplands-Bro simsällskap och Tibble Sjöscoutkår. Med som stöd för arrangemanget finns också kommunen. 

– Vi är jätteglada över att Sarah och Hanna vill komma hit i år igen och delta. Det är ett kvitto på att vi har ett arrangemang som lockar med både vacker natur och fina tävlingsförutsättningar, säger tidigare storsimmaren Lars Frölander, projektledare för tävlingen på kommunen.

Loppet är ungefär femton kilometer långt och innefattar både löpning och simning. 

Banan sträcker sig genom fyra olika sjöar i kommunen: Mälaren, Lillsjön, Örnässjön och Lejondalssjön. 

Åtta sträckor

Totalt rör det sig om åtta sträckor som består av simning om 2 200 meter, löpningen är även denna fördelad på åtta sträckor om 13 kilometer.

– Det här är jätteroligt för arrangemanget att ett så stort dragplåster som Sarah vill vara med, säger Lars Frölander till Mitt i.

Frölander berättar vidare att det var första gången någonsin Sarah Sjöström prövade på Swimrun vid tävlingen i fjol – och nu kommer hon alltså tillbaka.

– Det är roligt att hon vill pröva på nya utmaningar utanför poolen.