Shaju Kohinoor, rektor för Saltsjö-Duvnäs rektorsområde, skickade på onsdagskvällen ett meddelande till elevernas föräldrar på Saltängens skola.

”Vi vill informera er att vi har sagt upp hyresavtalet för lokalerna på Saltängens skola och kommer att flytta verksamheten till Duvnäs lokaler.”

– Vi fick bara veta att allt är bestämt och klart. All vår möjlighet till föräldrainflytande är ju borta. Det hade varit trevligt om de åtminstone hade gett oss en chans att påverka. Jag tycker också att vi kunde ha fått en motivering till varför. Vi misstänker att det är ekonomiska skäl som ligger bakom men då kan man väl skriva det? Vi har kompisar som har gjort skolval nyligen under falska förespeglingar, säger Linnea Skagerberg, mamma till Carl som går i ettan på Saltängens skola.

”Uppförsbacke hela vägen”

Hon ser flera nackdelar med förändringen.

– Vi bor bara 200 meter från Saltängens skola. Nu blir det uppförsbacke hela vägen dit och kommer nog att ta 20 minuter att promenera om man ska hinna i tid. Det är ju trafikerade vägar och han kommer inte att kunna gå själv.

Från den 21 augusti ska eleverna i förskoleklass till årskurs 3 flytta från Saltängens skola på Hägervägen till Duvnäs skola på Duvnäsvägen. Duvnäs skola kommer från höstterminen att ha två parallella klasser i varje årskurs och omkring 300 elever totalt.

”Vi ser flera fördelar med denna förändring men den största vinsten är att flytten ger eleverna en sammanhållen skolgång från förskoleklass till årskurs 6. I och med förändring slipper också barnen och medarbetarna på lågstadiet att förflytta sig mellan de två skolbyggnaderna under skoldagen vilket underlättar för eleverna och för vår planering och organisering av verksamheten”, skriver Shaju Kohinoor.

Föräldramöte

Den 30 mars klockan 17.30 har skolan bjudit in föräldrarna på Saltängens skola till ett möte på Duvnäs skola.

”Saltängens förskola är inte berörd utan kommer att vara kvar i nuvarande lokaler”, skriver Shaju Kohinoor.